Cykla i Världsarvet Höga Kusten
Lappuddens Friluftscenter Nordingrå, Höga Kusten

Cykla i Världsarvet Höga kusten


Cykelpaket i Nordingrå, 2 dagar


 

Upplev Höga Kustens storslagna landskap på ett hållbart och avkopplande sätt från cykelsadeln!

I Höga Kusten är spåren från senaste istiden tydliga överallt i landskapet med bl.a. avsnörda havsvikar, kalottberg och klapperfält. Landskapet är storslaget och påfallande kuperat jämfört med andra områden i Sverige, och därför erbjuder vi cykelpaket med stabila, laddningsbara elcyklar som du cyklar många mil på utan att behöva ladda. 

Kombinera cyklingen med att uppleva konst, hantverk, kortare vandringar och toppturer med hänförande utsikter längs vägen.

Er bas är Lappuddens Friluftscenter i Nordingrå och dagarna avslutas med bastu, en god middag med smaker från världsarvet och övernattning i stuga.

 

Dag 1

Paketet börjar ca 09.00 med cykelutlämning och beskrivningar inför dagens tur. Lunchpaket medföljer

Denna dag kommer ni att tillbringa på cykelsadeln i södra Nordingrås vackra och kuperade landskap på slingrande vägar helt nära havet. Ni cyklar på moderna elcyklar som gör det möjligt för er att bättre uppleva naturen i den kuperade terrängen. Under turen har ni möjlighet att besöka ”Nordingrå-klassiker” som Rotsidans naturreservat och de pittoreska fiskelägena Bönhamn och Barsta. Total sträcka ca 3-4 mil. På eftermiddagen återvänder ni till Lappudden och dagen avslutas med en varm, vedeldad bastu, 2-rätters middag och övernattning.

 

 

Dag 2

Efter frukostbuffé cyklar ni mot Norrfällsviken på Nordingråhalvöns norra spets. Lunchpaket medföljer. Norrfällsviken var tidigare ett traditionellt fiskeläge, men har under senare tid förvandlats till ett semesterparadis med stugor, camping, hotell och fiskrestaurang. Är det varmt finns möjlighet att ta ett dopp på populära ”Storsands havsbad” med vita sanddyner eller besöka Norrfällsvikens naturreservat med fina vandringsstigar. Totalt ca 4 mil.

Från byn Mjällom cyklar ni tillbaka på smala grusvägar längs havet. På Lappudden väntar varm, vedeldad bastu, 2-rätters middag och övernattning.

 

Dag 3

Frukostbuffé, avslut.

 

 

Grundpaketet omfattar 2 övernattningar i stuga, 2 st frukostbuffé, 2 st 2-rätters middagar, 2 st lunchpaket, cykelhyra 2 dagar inkl. hjälm, karta och information. Bastu, sänglinne, handduk och städning av stuga vid avresa.

Ingår ej i paketet: Enkelstugutillägg, dryck till middagarna.

 

 

Pris inkl. moms: 4. 295:-/pers.

 

Minst 2 pers.

 

Kan bokas från 15 maj- 30 septemberInformation och bokning

AGMA Forntid & Äventyr AB

Lappudden 111

870 30 Nordingrå

070-286 43 05 

maria@lappudden.se

Org.nr: 5567522957

 

Fastighet och vakmästeri:

070-625 07 83   

 www.lappudden.se


Öppettider

 

Kontoret öppet 10.00-17.00

mest varje dag förutom när vi är ledig, vilket kan inträffa, speciellt vintertid!

Telefon: 070-286 43 05