Världsarvsturen i Höga Kusten Vandring 2 dagar

Världsarvsturen i Höga Kusten, 2 dygn

Vandring på Höga Kusten leden och upp på Dalsberget  


På detta paket vandrar ni på egen hand i kuperad, storslagen natur där den senaste istiden har format landskapet under tusentals år. Vissa sträckor är riktigt kuperade men inte mer ansträngande än att en normaltränad frisk person klarar av dem. Efter vandringsupplevelserna väntar bastu, en god middag och övernattning i avkopplande miljö på natursköna Lappuddens Friluftscenter i Nordingå. Under vandringarna bär ni endast dagsryggsäck med lunch- och fikapaket.

 

 

Dag 1

Start på morgonen med biltransfer från Lappudden till byn Lövvik strax norr om Höga Kustenbron för dagens vandring längs Höga Kusten leden. Lunchpaket medföljer. Dagens etapp är drygt 2 mil och är en kuperad, men vacker och omväxlande vandring längs hav, i skog och upp på fantastiska utsiktspunkter.

Vid dagens mål väntar transport tillbaka till Lappudden. Dagen avslutas med en god 2-rätters middag, mysig vedeldad bastu och välförtjänt vila.

 

Dag 2

Efter frukostbuffé och med lunchpaket i ryggsäcken väntar en kortare biltransfer till närliggande byn Mäland och det mäktiga Dalsberget. Dalsberget är Höga Kustens högsta kustberg med sina 333 m ö h, och från toppen, som är ett så kallat ”kalottberg”, har man en andetagande vy över hela Nordingråhalvön, havet och skärgårdsöarna. Stigen upp är brant, men det finns flera fina utsiktspunkter längs vägen där man kan stanna till och vila vid behov. Väl nere från berget vandrar ni på egen hand på stig och väg tillbaka till Lappudden (ca 4 km) där en härlig vedeldad bastu och 2-rätters middag väntar på er.

 

Dag 3

Frukostbuffé.

Avslut

 

Grundpaketet omfattar 2 st övernattningar i dubbelstuga med frukostbuffé på Lappudden, 2 st 2-rätters middagar, 2 st lunch-och fikapaket, transporter som beskrivet ovan från och till Lappudden i bil, karta och information. Vedeldad bastu, sänglinne, handduk och städning av stuga vid avresa.

Ingår ej i paketet: Enkelstugutillägg, dryck till middagarna.


Pris inkl. moms: 4195:-/pers.

 

Minst 2 pers.

 

Information och bokning

AGMA Forntid & Äventyr AB

Lappudden 111

870 30 Nordingrå

070-286 43 05 

maria@lappudden.se

Org.nr: 5567522957

 

Fastighet och vakmästeri:

070-625 07 83   

 www.lappudden.se


Öppettider

 

Kontoret öppet 10.00-17.00

mest varje dag förutom när vi är ledig, vilket kan inträffa, speciellt vintertid!

Telefon: 070-286 43 05