Paket med elcykel och kajak

Den bästa platsen om ni vill bo genuint, nära naturen, i ett lungt läge med närheten till en sjö

Paddla kajak och elcykla i världsarvet Höga Kusten,

3 dagar

 

Upplev Höga Kustens storslagna landskap på ett hållbart och avkopplande sätt från cykelsadeln och från vattnet i kajak.

I Höga Kusten är spåren från senaste istiden tydliga överallt i landskapet med bl.a. avsnörda havsvikar, kalottberg och klapperfält. Landskapet är storslaget och påfallande kuperat jämfört med andra områden i Sverige, och vi har därför stabila, laddningsbara elcyklar som du cyklar många mil på utan att behöva ladda.  Kajakpaddlingen äger rum i sjön Vågsfjärden vid Lappudden och passar alla nivåer. Turerna utförs på egen hand utan medföljande guide.

Er bas är Lappuddens Friluftscenter i Nordingrå och dagarna avslutas med bastu, en god middag med smaker från världsarvet och övernattning i stuga.

 

 

Dag 1

Ankomst till Lappudden och start för paketet 09.00. Möjlighet att lägga till en stugnatt före paketets start. Genomgång av era elcyklar och utlämning av lunch-och fikapaket. Den här dagen kommer ni att tillbringa på cykelsadeln i södra Nordingrås vackra och kuperade landskap på slingrande vägar helt nära havet. Elcyklarna gör det möjligt för er att bättre uppleva naturen i den kuperade terrängen, och under turen har ni möjlighet att besöka ”Nordingrå-klassiker” som Rotsidans naturreservat, Anders Åbergs ”Mannaminne” och de pittoreska fiskelägena Bönhamn och Barsta. Total sträcka ca 3-4 mil. På eftermiddagen återvänder ni till Lappudden och dagen avslutas med en varm, vedeldad bastu, 2-rätters middag och övernattning.

 

Dag 2

Efter en god frukostbuffé väntar kajakpaddling i sjön Vågsfjärden som ligger direkt vid Lappudden. Vågsfjärden var tidigare en havsvik men har snörts av på grund av den kraftiga landhöjningen som pågått sedan istiden. Lunchpaket-och fikapaket medföljer. Efter en lättare instruktion och genomgång av kajakerna paddlar ni iväg på egen hand för att upptäcka sjöns många vikar. Turen passar både nybörjaren och den mer paddlingsvane. Väl tillbaka väntar en varm bastu, god 2-rätters middag och övernattning i stuga.

 

Dag 3

Efter frukostbuffé och utlämning av elcyklar ger ni er av på småvägar mot Nordingråhalvöns norra del och fiskeläget Norrfällsviken. Lunchpaket-och fikapaket medföljer. Norrfällsviken var tidigare ett traditionellt fiskeläge, men har under senare årtionden förvandlats till ett semesterparadis med privata stugor, camping, hotell och gästhamn. De pittoreska gamla fiskebodarna i den lilla hamnen finns dock kvar och inhyser idag bl.a. en restaurang. Är det varmt finns möjlighet att ta ett dopp på populära ”Storsands havsbad” med vita sanddyner eller besöka Norrfällsvikens naturreservat med fina vandringsstigar precis vid havet. Totalt ca 4 mil.

Återfärden till Lappudden går längs landsvägen och väl tillbaka väntar varm, vedeldad bastu, 2-rätters middag och övernattning.

 

Dag 3

Frukostbuffé, avslut.

 

 

 

 

Grundpaketet omfattar 3 övernattningar i stuga, 3 st frukostbuffé, 2 st 2-rätters middagar, 3 st lunch-och fikapaket, cykelhyra 2 dagar inkl. hjälm, kajakhyra 1 dag, karta och beskrivningar. Vedeldad bastu, sänglinne, handduk och städning av stuga vid avresa.

Ingår ej i paketet: Enkelstugutillägg, dryck till middagarna.

 

 

Pris inkl. moms: 6995:-/pers.

 

Minst 2 pers.

 

Kan bokas från 15 maj- 30 september

 

Lappuddens Friluftscenter Nordingrå, Höga Kusten